Ruimte om te wonen

Suikerpark | www.suikerpark.be - www.skyflats.be

Als naam voor het grootschalige woonproject koos ION voor Suikerpark. Die naam geeft al meteen aan welke ingrijpende transformatie de Suikerfabriek-site te wachten staat: een deel van de vroegere industriële site wordt omgetoverd in een multifunctioneel stadsdeel. Het kloppend hart van de nieuwe site wordt het Suikerplein: een inspirerende ontmoetingsplaats met onder meer een incubator voor start-ups, een aantrekkelijke brasserie en verrassende kleinhandel, complementair aan de binnenstad. Suikerpark wordt maximaal verbonden met de stad en de haven van Veurne: een nieuwe fietsbrug over de Lovaart en een groene fiets- en wandelas maken het centrum bereikbaarder dan ooit.

Suikerpark wordt geen doorsnee woonontwikkeling. Iedere woning staat in directe relatie tot het park, dat zo ook een collectieve plek wordt. Er wordt bewust gekozen voor een groen karakter en daarnaast staan ook flexibiliteit, diversiteit en betaalbaarheid centraal. Zo is er in Suikerpark een plek voor iedere stijl en ieder budget: appartementen, rijhuizen, woningen met een atelier, dijkwoningen met zicht op de Suikerplas, huisvesting voor andersvaliden, penthouses met een uniek zicht over de oude binnenstad, co-housing & flexibele kantoorruimtes, praktijkruimtes voor vrije beroepen en verrassende winkel- en horecaruimtes.

Suikerpark 1
Afbeelding volledige breedte
Suikerpark 2

Tijdelijke invullingen

De eerste spadesteek is gepland voor najaar 2018. In de tussenfase – vanaf zomer 2017 – krijgt de site tijdelijke invullingen: pop-up initiatieven om het Suikerpark nu al te activeren, samen met de stad en de inwoners.

In Suikerpark komt de buurt op de eerste plaats. Daarom wordt er hard gewerkt aan een sterke lokale verankering, waarbij de buurtbewoners echt inspraak krijgen over de verdere ontwikkelingen. Die dialoog is de rode draad doorheen het project, dat inzet op co-creatie, deeleconomie en buurtplatformen.

Suikerpark 3