SLIC innoveert in openbare verlichting op Suikerfabriek- site

SLIC

SLIC staat voor Sustainable Light Concepts en wil de CO2-uitstoot veroorzaakt door openbare verlichting verminderen door te experimenteren met duurzame en slimme openbare verlichting.

WVI werkt in dit project aan de openbare verlichting op en rond de suikerfabriek-site. Er zijn 2 deelprojecten:

  • De fietspaden die langs het nieuw aan te leggen bedrijventerrein en natuurgebied lopen;
  • Het nieuw aan te leggen bedrijventerrein en het vervangen van de verouderde verlichting langsheen de Nijverheidsstraat van bedrijventerrein Veurne I.

Voor de fietspaden zal ingezet worden op dynamische bewegingsdetectie. Het licht zal enkel branden als er fietsers of voetgangers passeren.

Op de bedrijvenzone zal de verlichting worden afgestemd op de activiteiten van de bedrijven met de geconnecteerde  LED-verlichting. Bovendien zal onderzocht worden of de slimme technologie een oplossing kan bieden aan de overlast en geparkeerde vrachtwagens op de bedrijvenzone.

In het SLIC-project werken 9 partners uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Vlaanderen en Nederland samen. De Vlaamse partners zijn, naast WVI, de provincie West-Vlaanderen, de Stad Brugge en IGEMO. Het project werd goedgekeurd binnen het Interreg VA 2 Zeeën programma. Het project startte op 22-11-2017 en loopt nog tot 01-06-2021.

Bron: Agoria - slimme verlichting
Bron: Agoria - slimme verlichting