Suikertoren bepaalt skyline van Veurne

Suikertoren bepaalt skyline van Veurne

De Suikertoren in Veurne gaat zichtbaar de lucht in en bereikte vorige week zijn hoogste punt. Om die mijlpaal te vieren, werd woensdag op initiatief van Stad Veurne, WVI, ION en Furnibo symbolisch de meiboom geplaatst.

De Suikertoren, een deel van de eerste fase van het Suikerpark, bestaat uit twee toren: de Zuidtoren, die in de week van 1 maart zijn hoogste punt bereikte, en de Noordtoren, die binnenkort hetzelfde zal doen. Met 9 bouwlagen en een hoogte van 30 meter is de Suikertoren op vandaag de hoogste woontoren van Veurne en omstreken. De toren biedt een panoramisch zicht over Veurne en het nieuwe natuurgebied Suikerwater. Onder andere de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten zal hier worden gevestigd, samen met appartementen en enkele handelszaken.

De bouwwerken van de overige gebouwen rondom het Suikerplein, aanpalend aan de Suikertoren zullen deze zomer een aanvang nemen. Het oude Tarragebouw wordt omgevormd tot een incubator waar enkele bedrijven hun intrek kunnen in nemen. Daarnaast worden ook de Galerijen opgetrokken: een appartementsgebouw met op het gelijkvloers  plaats voor lokale handel,  het 3KAP-gebouw: een parkeergebouw van twee verdiepingen met zes lofts en als sluitstuk voor deze fase enkele stadswoningen. Een groot deel van de infrastructuur werd reeds afgewerkt. Daarnaast zullen ook de werken aan het Suikerplein eind dit jaar starten, zodat deze samen met de Suikertoren opgeleverd kan worden tegen de zomer van 2022.

"Ondertussen wordt ook het bedrijventerrein Suikerfabriek bouwrijp gemaakt door WVI, samen met het natuurgebied ‘Suikerwater’ en de bijhorende fietspaden", zegt Geert Sanders, algemeen directeur WVI. "Het duurzame bedrijventerrein zal plaats bieden aan 8 à 10 bedrijven. De eerste bedrijven zullen in het najaar van 2021 beginnen bouwen."

© ION