In Vlaamse Velden strijkt neer op de Suikerfabriek-site van WVI

In Vlaamse Velden - filmdecor

In Vlaamse Velden is een nieuwe ambitieuze fictiereeks bestaande uit 10 afleveringen dat het verhaal brengt van een Vlaams gezin in de Eerste Wereldoorlog en toont hoe elk van de gezinsleden de oorlog beleeft. De reeks benadrukt de menselijke kant van de oorlog, met centraal het verhaal van de 15-jarige dochter Marie, die tijdens de oorlog uitgroeit tot een volwassen vrouw. Het maken van deze serie past in een breder crossmediaal project van de VRT onder de naam 2014-2018, de Grote Oorlog 100 jaar later, waarmee de openbare omroep tussen 2014 en 2018 de honderste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog wil herdenken en voorkomen dat de oorlog in de vergetelheid raakt.

Site van de Suikerfabriek als filmdecor

In hun zoektocht naar een geschikte locatie voor opnames van de oorlogsscènes werd WVI in het najaar van 2012 gecontacteerd met de vraag of de site van de Suikerfabriek hiervoor gebruikt kon worden. Met de steun van de stad Veurne en de provincie West-Vlaanderen werd hierover tussen WVI en de VRT begin januari 2013 een akkoord bereikt.

Om de oorlogsscènes te filmen wordt op de suikerfabrieksite een slagveld met loopgraven nagebouwd. In de loop van het voorjaar 2013 zal er gedurende een 2 à 3-tal weken gefilmd worden. De werken om het decor op te bouwen, starten reeds half januari 2013. Zowel tijdens de opbouw en de afbraak als tijdens de opnames kan er mogelijk enige lawaaihinder zijn.

Figuranten gezocht

Wil je van dichtbij meemaken hoe een fictiereeks gemaakt wordt? Je inleven in hoe mensen zich tijdens de oorlog moeten hebben gevoeld? Samen met je club of vereniging een speciale dag beleven? Of gewoon deel uitmaken van de unieke televisiereeks die In Vlaamse Velden wordt?

Voor deze reeks zijn het productiehuis MENUET en de provincie West-Vlaanderen nog op zoek naar figuranten. Van jongeren die zich niet laten afschrikken door de modder van de slagvelden tot allerlei mensen die zich tijdens de oorlog door de straten bewegen.

De opnames vinden plaats tussen 1 maart en 30 juni 2013. Schrijf je in als figurant via de website www.invlaamsevelden.be.