Kinderboerderij Suikerhof is weer vrij toegankelijk!

Suikerhof

De kinderboerderij van Suikerpark heeft z’n deuren weer geopend. Een tijdje terug moest alles weer even afgesloten worden, zodat het gras nog wat kon groeien, maar nu is het terrein er helemaal klaar voor. Samen met de dieren, komen er ook enkele openbare barbecues bij die door iedereen vrij gebruikt kunnen worden. Allebei de initiatieven zijn georganiseerd door ION, die volop werkt aan het nieuwe stadsdeel van Veurne. Het bewijst dat er altijd wel iets te beleven valt in de West-Vlaamse stad. Je kan er werken, ontspannen en je woont op een steenworp van het historisch centrum.

De openbare barbecues zijn een primeur voor de stad Veurne. Projectontwikkelaar ION wil op korte termijn de stad nog meer samenbrengen en initiatieven als deze zijn daar ideaal voor. Wie gebruik wil maken van de publieke barbecues hoeft enkel de houtskool en het eten te voorzien. De grills zijn vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Om de rust van de buurtbewoners te garanderen, plaatste ION er een reglement. Het is natuurlijk aan de gebruikers om geen misbruik te maken van het concept. ION hoopt dat iedereen z’n steentje bijdraagt om dit experiment te doen slagen.

Een heerlijk moment dat perfect te combineren valt met een bezoekje aan de immer groeiende kinderboerderij. Momenteel vind je er heel wat schattigs, zoals kippen, konijnen, een pony die door het personeel liefhebbend Dikkie wordt genoemd en dan ook nog Anda, de ezel. Binnenkort komen er eendjes bij en eens het gras in topconditie is, kan Veurne ook genieten van de aanwezigheid van schapen en geiten.

ION werkt voor deze invulling samen met Hoeve Paepehof uit Adinkerke, die ervoor zorgt dat alle dieren in topvorm zijn om alle bezoekers te verwelkomen. De vrijwilligers van de tijdelijke kinderboerderij gaan iedere dag langs om er zeker van te zijn dat de dieren niets te kort komen. In een logboek houden ze bij wat de dieren te eten en te drinken krijgen. Volgens medewerker Rita krijgen de dieren alles wat ze nodig hebben: “we plukken zelfs gras in een aangrenzende wei zodat de beestjes altijd vers groen kunnen eten”.